Welkom bij Aquila Charter

                                Start
Het Schip
Wrakduiken
Sportvissen
Asverstrooiing
Chartervaart
Offshore
Cursussen
Prijzen
Agenda
Links
Contact
Contact Formulier

 
 

 

 


 


 


 


 

De Noordzee biedt een scala aan wrakken en onderwater leven. Aquila Charter biedt de kans om op een verantwoorde wijze wrakduiken te gaan maken. Voor bijvoorbeeld de fotografen de moeite waard de begroeide wrakken op de gevoelige plaat vast te leggen.  Rondom wrakken zal je altijd veel vis zien zwemmen. Gedurende het gehele jaar is duiken op de Noordzee mogelijk, als het weer het toe laat. Dat betekent dat tot en met windkracht 4 5 gedoken kan worden, afhankelijk van de golfhoogte. Hierbij gaan wij uit van 1 meter golfhoogte.  Tijdens de vaartocht naar het (eerste) wrak is er een briefing. Onze bemanning zijn ervaren wrakduikers die deze briefing verzorgen. Mocht je nog vragen hebben, kunnen zij je zonodig adviseren. Gedurende de zeetocht worden de persluchtflessen verankerd aan de railing, en zo nodig gevuld. Wij kunnen aan boord flessen vullen tot 230 bar perslucht . We beschikken over 9  15 liter flessen met 32% Nitrox die je kan huren. Laat dit ons graag van te voren weten, dan zorgen wij dat de flessen gevuld zijn.

Omkleden is geen probleem, er is voldoende ruimte in de buiten gangpaden en op het voordek. Voor het opbergen van je duikuitrusting zijn binnen bergruimtes ingericht,. Er is ook de mogelijkheid om duiklampen op de laden. De accommodatie voor de uren dat je niet duikt, bestaat uit een zeer comfortabel gastenverblijf.  De kombuis is goed gevuld met de benodigde proviand voor de hongerige maag. Een eenvoudige lunch is bij de prijs inbegrepen, evenals koffie- en/of thee gedurende de gehele ochtend.  

Het is verstandig om ervaring met stromingsduiken te hebben wanneer je gaat wrakduiken op de Noordzee. Voor informatie van het behalen van een wrakduikspecialty, neem gerust contact met ons op.