Welkom bij Aquila Charter

                                Start
Het Schip
Wrakduiken
Sportvissen
Asverstrooiing
Chartervaart
Offshore
Cursussen
Prijzen
Agenda
Links
Contact
Contact Formulier

 
 

 

 


 


 


 De Noordzee biedt een scala aan wrakken en onderwater leven. Aquila Charter biedt de sportduiker de kans om op een verantwoorde wijze wrakduiken te gaan maken. Voor de fotografen de moeite waard de begroeide wrakken op de gevoelige plaat vast te leggen. De zeebodem biedt een scala aan wrakken. Rondom wrakken zal je altijd veel vis zien zwemmen. Ook voor de souvenirs jagers is er altijd wat te vinden, zoals aarde- en koperwerk. Gedurende het gehele jaar is duiken op de Noordzee mogelijk, als het weer het toe laat. Dat betekent dat tot en met windkracht 4 5 gedoken kan worden, afhankelijk van de golfhoogte. Hierbij gaan wij uit van
1 meter golfhoogte. Alle wrakduiken worden verzorgt door ervaren wrakduikers - bovendien NOB en / SSI instructeurs - die in samenspraak met de schipper er voor zorgen dat jij zo goed mogelijk advies krijgt en je alleen maar op het duiken hoeft te concentreren. Tijdens het duiken ligt de rubberboot stand-by, voor het geval van calamiteiten. Gedurende de zeetocht worden de persluchtflessen verankerd aan de railing, en zo nodig gevuld. Omkleden is geen probleem, er is voldoende ruimte in de buiten gangpaden en op het voordek. Voor het opbergen van de duikuitrustingen zijn binnen bergruimtes ingericht, waar ook de lampen geladen kunnen worden.

       

De accommodatie voor de uren dat je niet duikt, bestaat uit een zeer comfortabel gastenverblijf, voorzien van tv en dvd-speler. Ook het kombuis is goed gevuld met de benodigde proviand voor de hongerige maag. Een eenvoudige lunch is bij de prijs inbegrepen, evenals koffie- en/of thee gedurende de hele ochtend. Gedurende de duikdag kan er buiten de lunch consumpties worden besteld.

Het is verstandig om ervaring met stromingsduiken te hebben wanneer je gaat wrakduiken op de Noordzee. Als je niet ervaren bent,
is het mogelijk om bij ons een wrakduik-specialty te volgen. Meer info kan je vinden onder de kop Cursussen.

Klik hier voor meer informatie over Winterduiken.

Het afgelopen jaar 2017 zijn er veel wrakken redelijk schoon gemaakt van netten en lijnen.
 

Wij kunnen aan boord flessen vullen tot 230 bar perslucht en wij hebben zes
15L flessen die wij verhuren met 32% NITROX.
Wij hebben nog geen NITROX vulsysteem aan boord, wat in de toekomst wel gaat komen. Op vijf minuten afstand van Scheveningen zit een vulstation waar gevuld kan worden tot 300 bar. Zij beschikken ook over 100% zuurstof met "Boosterpomp", en hebben altijd 300 bar 32% NITROX op voorraad staan.
Het is mogelijk om hier 's ochtends vroeg te vullen, geef dit wel even aan.
Kijk voor meer info op www.goedkoopnitrox.nl